Hoe gaat het?

door tomvanryckeghem


040602

040601

040603

Ik zoek naar woorden die kunnen omschrijven hoe het met ons gaat…

We leven onder een glazen globe die nu al 7 maanden ons huis beschermt en isoleert.  Ik pendel tussen de bewoonde wereld en het beschermde deel… jij zit gevangen en verlangt naar vrije onbezorgdheid. Elke dag komen we een stapje dichter maar…

De rugzak wordt steeds zwaarder en  het zou hier mogen stoppen. Hij  weegt zo zwaar door de laatste weken. De vele ziekenhuisbezoeken, pillen, puncties,  chemo’s, dokters, verplegers, bloedafnames en tranen maken elke dag een beetje moeilijker. Jouw neutrofielen staan lager dan ze ooit stonden en de courage zou  een  serieuze boost kunnen gebruiken. Hopelijk doet het nieuwe bloed morgen wonderen (dat zal het!)

Het is moeilijk te omschrijven wat een langdurige ziekte met een gezin doet. Ik denk dat je het, zolang je het niet meemaakt, niet kan vatten.

Het doet je alle hoeken in je hoofd ontdekken, het laat je diep vallen maar houdt ons van de grond. Het zorgt voor onoplosbare frustraties en meterlange gedachten. Het doet verlangen naar vroeger en kijken naar een film vol weemoed en hoop, waarin onze liefde voor elkaar de hoofdrol speelt.

Die maakt  ons sterker dan ooit om de globe binnenkort kapot te kegelen en terug de bewoonde wereld in te stappen. De hamer ligt alvast klaar!

Advertenties