Hoe lang kun je slapen?

door tomvanryckeghem

Toen we deze morgen wakker werden zag ik ze . Ze kleurden de witte muren en het grijze plafond. Sommige fladderden sierlijk boven je kleine hoofdje, enkelen rustten stilletjes op het hoekje van je nieuwe zeepkist. Ze slapen met jou Kamiel. Ze brengen mooie kleuren en zachte warmte tot dit kleine technologische kamertje. Ze houden de stilte vast en blazen ze terug .Ze vullen ze met een beetje kostbare hoop en wat gouden kracht voor morgen. 

Gisteren kwamen we aan in dit hoofdkwartier. Hier staan 14 zeepkisten te stomen. 14 kleine pilootjes vechten voor hun leventje. Ze staan  in een box die is volgestouwd met high tech apparatuur.
Er heerst een drukke stilte. Uit elk hoekje klinken hoge en lage tonen, in elk kamertje brobbelt de zuurstof tot boven 50 graden Celsius. In het midden staat een technologisch raderwerk van draden, computers en medicijnen opgesteld. Een team vrouwelijke experts leidt dit in goede banen.  Ze bespreken, peinzen, nemen tijd om alles zo correct mogelijk te besturen… Ze verrichten ongelooflijk werk.

En onze piloot slaapt. Hij slaapt nu al bijna een week. Af en toe wordt hij huilend wakker… soms gaat er een alarm af, een andere keer bewondert hij de kleurige vlindertjes…
En dan… fonkelen zijn oogjes open, zijn vingertjes reiken naar die van haar…

tja..

_MG_0478

Advertenties