broers

door tomvanryckeghem

22121302

2212133

221213

Hij zag er naar uit, en wij ook. We vertrokken deze morgen om 9 uur richting Gent. Eerst bezochten we Gent en z’n kerstmarkt. ’t Lukte ons om even te vergeten en de schaatspiste zorgde voor meer dan natte knieën. We kochten de nodige kerstpakjes en kuierden met ons drie onder een veel te kleine paraplu.

Leon was al een beetje voorbereid op het bezoekje aan Kamiel. De vele foto’s die ik neem, het boekje waar Raf de giraf een bezoekje brengt aan het IZ, mama’s verhalen, … hij was er klaar voor.

Toen we aankwamen en hij al z’n vragen die hij voorbereid had vergeten was, wilde hij zoveel mogelijk Kamiel aanraken. Hij onderzocht alle knopjes en lichtjes, was verwonderd door het buisje pipi dat uit kamiel z’n bedje floepte, keek hoe de verpleegster een bloedstaaltje nam… Eigenlijk had hij veel dingen al eerder gezien dit jaar. We dronken cola, aten droge pistolets met pepersalami en speelden zeeslag op de tablet in het keukentje. Plots fluisterde hij: Kamiel is echt wel heel ziek he papa… Ik knikte, en we stapten terug naar z’n kamertje.

Broers…

Advertenties